Team Halvorsen-Racing

Roadracing all the way!

Om

Team Halvorsen-Racing!

Racing och motorcyklar har funnits i blodet och familjen länge. Tessans pappa tävlade själv i TT i slutet på 60 och in på 70 talet med en hel del pall placeringar. Peters pappa har dock aldrig tävlat men kört en hel del motorcyklar i diverse märken och storlek.

Peter började köra hoj vid sexton års ålder och kände till slut att det var dags att prova på racing. 1993 var det dags för första försöket och licens togs tidigt på våren men en krasch på en landsväg två veckor innan första tävlingen satte stopp för den säsongen och det första försöket. Spräckt fotled och sex veckor i gips, samt ett försäkringsbolag som nekade ersättning (en lång historia, någon annan gång!). Detta var i alla fall ett effektivt stopp i racing karriären… åtminstone den sommaren.

2003, tio år senare, var det dags för försök två! Bättre sent än aldrig heter det ju! Peter ville testa det där med racing innan hjälmen lades på hyllan och kände att även om han var gammal och det var för sent för att få någon VM styrning. Så hade han i alla fall fått prova på det mest ultimata man kan göra med en motorcykel, nämligen att köra roadracing.

En Kawasaki ZX-7R -97 från Tyska Pro Superbike serien införskaffades genom Greven. Säsongen rullade på utan större resultat, men ett bra resultat av säsongen var att Tessan som hade hand om allt i depån från matlagning till däck byte. Hade tröttnat på det och fått upp ögonen för 250cc standard klassen och ville börja tävla själv.

Sagt och gjort, under vintern letades det hoj till Tessan och mitt i värsta snökaoset åkte vi med släp till Älmhult och hämtade en Aprilia 250RS.

Säsongen 2004 var komplett, vi körde racing för brinnade livet båda två och även om det inte dök upp några toppen resultat den säsongen heller, så kände vi att nu var vi äntligen hemma! Det här var ju någonting som vi båda drömt om väldigt länge! Men som för många andra racing-vänner så hade pengarna…

Featured Video