Team Halvorsen-Racing

Roadracing all the way!

Halvorsen-Racing On november - 18 - 2019

Tack för all spännande racing du bjudit på under alla år och lycka till i framtiden Jorge!

Under årets finalrace i MotoGP i Valencia Spanien sa Lorenzo att detta var hans sista Grand Prix. Grunden till det beslutet kanske kommer efter många års racing och många fina meriter samt den skada han ådrog sig på Assen i somras, då han fick två ryggkotor skadade. Lorenzo fick tyvärr efter detta aldrig upp farten igen, åtminstone inte så pass att det räckte till topplaceringar.

Nedan lite värt att nämna!

2008 bytte Lorenzo klass till MotoGP från 250GP och blev stallkamrat med Valentino Rossi. Säsongen började mycket bra för Lorenzo med pole position och pallplats i de två första racen. I det tredje, Portugals Grand Prix, tog han åter pole och lyckades till och med ta sin första seger i MotoGP-klassen. I den fjärde deltävlingen kraschade han hårt på träningen inför Kinas Grand Prix och bröt foten och skadade dessutom den andra ankeln. Trots detta körde han tävlingen och gick i mål på en fjärde plats! Vilket han följde upp med en andraplats i nästkommande race trots sin oförmåga att själv kunna gå till och från hojen. Lorenzo slutade fyra i VM-tabellen 2008.

2015 blev Lorenzo världsmästare igen med fem poängs marginal och därmed den enda förare som tagit en VM-titel under den så kallade ”Márquez eran” Vilket gläder oss, massor!!! 🙂

Du kommer att lämna ett tomrum efter dig Jorge!

Må så gott!

/ Teamet

 

 

Categories: Highlight

Leave a Reply

Featured Video