Team Halvorsen-Racing

Roadracing all the way!

Halvorsen-Racing On augusti - 10 - 2018

Hej alla!
Ber om ursäkt för den uteblivna informationen om vad som har hänt efter det tekniska strulet i Linköping den 2:a juni. Mycket har hänt men fortfarande är ovissheten om resterande säsong betungande jobbig. Som det ser ut just nu har vi helt enkelt ingen motor att köra med eftersom både reservmotor och racemotorn saknar samma, väldigt dyra, delar! Vi har lämnat in vevaxeln från reservmotorn till Trendab i Nykvarn för koll och om den blir godkänd och vi inte behöver köpa en ny, får vi cirka 10 000:- kvar i fickan att handla andra reservdelar för! 🙂
Och det lär vi behöva, för som jag misstänkte redan den 2:a juni så var det tvåans växel som hade gått sönder… men tyvärr så räckte det inte med detta denna gång. Så innan vi kan sätta ihop motorn och få den klar för race behöver vi bl.a. byta vevaxel, kolvringar, ramlager, vevstakslager, sträckbultar, startmotor, flertalet delar i växellådan, topplockspackning och renovera kopplingen mm.
Div. motordelar är redan beställda hos Mc Hörnan i Södertälje som alltid ställer upp och med snabb och fin service. 🙂

Har i flera år/säsonger nu verkligen längtat efter att få köra race på Falkenbergs motorbana men även det ser just nu ut att ”skita sig” (ursäkta uttrycket) i år med. Räknar med att få svar från Trendab i början på nästa vecka och då blir marginalen för liten att hinna klar innan racet på Falkenberg, suck! 🙁
Men vi kämpar/mekar vidare och håller tummarna för att vi snart är tillbaka på banan igen. Verkar vara svårt att få till en full säsong nuförtiden! 🙁

Kluven motor i garaget! 🙁

Grov pitting (gropar på kuggytorna) på kugghjulet på vevaxeln.

Ha de gott och på återhörande!
Mvh. Teamet

Categories: Highlight

Leave a Reply

Featured Video