Team Halvorsen-Racing

Roadracing all the way!

Halvorsen-Racing On maj - 10 - 2018

Hej!

Tänkte försöka summera den lilla körträning man fick i år innan det var dags för premiär racet på Anderstorp. Jag hade ju som sagt hoppats på mycket körträning och på att det skulle gå/kännas bättre. Men istället blev det inte mycket kvar när de två första tisdagsträningarna på hemmabanan ställdes in på grund av ”efterhängsen vinter”, två andra tränings tillfällen hällregnade bort, Bridgestone-dagarna på Gelleråsen var iskalla och sist men inte minst så exploderade min stötdämpare bak på hojen, på exakt samma ställe där jag kraschade hårt förra året. Å detta på tisdagsträningen innan race-helgen på A-torp!? 🙁

Trodde faktiskt, då när jag rullade av banan ut på gräset med olja från stötdämparen på bakdäcket, att det var kört att få köra första racet för i år. Lastade besviken in hojen i bussen direkt efter att ha blivit hämtad av ”Skam-kärran”, detta för att inte drälla olja över hela banan på väg in till depån… tur att man inte kraschade i alla fall! 🙁

Många olika tankar for genom huvudet på väg hem från  Linköping den kvällen. Men det enda att göra i ett första skede var att dagen efter ringa till Öhlins-Jocke, förlåt Jocke jag menar K-Tech-Jocke. Ditt gamla namn sitter djupt rotat inne i mig. 😉  Efter en guidad demontering av stötdämparen hittade vi felet och jag lyckades otroligt nog få tag i delar samma dag i självaste Nyköping, detta eftersom Jocke ej längre har lager till Öhlins dämpare.

Kladdig dämpare! 🙁

Därefter bestämde vi träff vid motorvägen eftersom han skulle passera Nyköping på vägen ned till Anderstorp och en annan tävling. På så sätt kunde han påbörja renoveringen redan dagen innan vi kom ned till A-torp och när vi kom ned kunde hämta ut och montera dämparen direkt när vi lastat ut hojen ur bussen. Och därmed var vi, trots allt för lite körträning, klara för premiär racet på A-torp! 🙂

Glad att äntligen få köra hoj igen! 🙂

Har som sagt varit en krokig väg fram till premiär-racet under våren, därtill kan tilläggas lite annat strul så som hål i avgasröret med demontering och svetsning av RT i Södertälje som följd, kåpor som inte passade, delar som inte kommer i tid och saker som till slut inte gick att laga trots ihärdiga försök… att man aldrig ger upp!? 😉

Men skam den som ger sig, nu kör vi RACE! 🙂

Med vänlig hälsning. Peter

Categories: Highlight

Leave a Reply

Featured Video