Team Halvorsen-Racing

Roadracing all the way!

Halvorsen-Racing On september - 27 - 2017

Hej

Igår kördes sista tisdagsträningen för säsongen på Sviestadsbanan och Peter var där för att testa/träna vidare. Otroligt nog blev det faktiskt hyfsat bra väder denna sista körträning med 18 grader i luften och lite soldis. Riktigt trevlig stämning i depån trots att det efter denna träning kommer dröja länge innan de flesta träffas igen.

Tessan hade gärna kört några pass på Peters hoj igår med, men kunde inte komma ifrån jobbet. Så för säkerhets skull kom Lissies Andreas ut till banan och tillbringade kvällen med Sander och Milla. Så Peter kunde koncentrera sig helt på körningen och tester av olika inställningar. Tack för hjälpen Andreas!

Andreas provar banans Pytt, noggrant iakttagen av Milla! 😉

Förra tisdagen orkade Peter endast köra två pass i lugnt tempo med varvtider på 1,06. Igår körde han fyra pass och skrapade ihop hela 42 varv totalt på banan med bästa varvtider på 1,03. Detta utan knäskrap, alltså ingen stor nedläggnings vinkel i kurvorna. För detta krävde mer energi och stryka än vad Peter för tillfället har skrapat ihop. Istället jobbade han mycket mer med överkropps häng än vad han brukar. Peter kunde också konstatera att rehabiliteringen ger resultat eftersom han denna gång orkade lyfta och flytta foten på fotpinnen under körningen. 🙂

Sol på sista körningen för i år! 🙂

Strax efter klockan 19 slutade vi köra eftersom det blivit för mörkt. Det blev en hel del prat om hojar, körningen, skador, framtiden mm. med andra förare innan vi lastat bussen klar för hemfärd. Det sista orden Peter hörde innan han klev in i bussen för att åka hem var ”Vi ses på Anderstorp 2018”!… Ja, tänkte Peter, det hade varit superkul!

Men det finns en hel del frågetecken att reda ut innan vi vet att Peter kommer stå på startlinjen på Anderstorp och premiären av RR-säsongen 2018. Mer om dessa framöver.

2017 har varit ett konstigt och skadedrabbat år inom roadracing världen och bara inom svensk roadracing har tyvärr många förare gjort sig riktigt illa. Kanske lite på grund av den totalt urusla sommaren vi haft med mestadels blöta race. Annars brukar vi rr-förare kunna slå oss för bröstet och säga att vi sällan skadar oss vid en krasch. Men inte denna säsong, då även Peter fick smaka på baksidan av racingen med 15 talet benbrott under en och samma krasch!? Tyvärr är det väl som de lärda säger att det hör sporten till och det är bara att gilla läget!? Dock inget man vill hålla med om när man ligger djupt nedbäddad i en sjukhussäng och inte vet när man får komma hem. 🙁

Varma kramar till er alla från Teamet som tyvärr inte fick bjuda på en spännande rr-säsong 2017

På återhörande!

Categories: Highlight

Leave a Reply

Featured Video