Team Halvorsen-Racing

Roadracing all the way!

Halvorsen-Racing On juni - 22 - 2017

Hej alla!

En hård krasch i första racet satte tyvärr stopp för Peter att ställa sig på pallen den här helgen. Något som han verkligen ville efter allt strul på Anderstorp. Här kommer lite kort info. om vad som hänt!

Peter kom iväg bra från startlinjen och höll sin andra plats i det smala upptorkande spåret. Efter ett varv kom rödflaggen upp eftersom någon kraschat i Torparn. När detta var undanstädat blev det omstart. Peter fick inte riktigt till starten denna gång men han tog ändå andra platsen innan första kurvan. Det gick att köra riktigt fort i torrspåret, enligt Peter. I två varv låg han bakom första platsen och läste av hans körning. Peter hade nu tröttnat på den låga hastigheten och började bli orolig att bli passerad av förare bakom honom. Ut ur esset, på varv tre, hade Peter lagt sig nära framförvarande förare för att ladda för omkörning innan Torparn. När han ligger så nära kommer han också nära kanten av torrspåret och tappar fästet med bakhjulet. Det blev en riktig highsider med en rejäl flygtur som följd. Landningen efter denna flygtur var ännu mindre lyckad och flertalet benbrott uppstod. När sedan hojen dessutom glider rakt över Peter uppstår det ytterligare skador. Det är väldigt ovanligt att hoj och förare krokar i varandra men denna gång var det maximal otur som var framme!

 

Ombordkameran på Peters hoj visar Peters hårda landning sekunden innan hojen glider rakt över honom. 🙁

 

 

Peter åkte i ambulans direkt in till Sjukhuset i Linköping där man på natten till söndagen gjorde första operationen. Därefter fick han på måndagen sjuktransport till Nyköping där han sedan legat på sjukhus hela tiden. Nu har han dock avverkat ett sjukhus och en operation till och denna gång var det Uppsala som blev förärade med hans besök. 😉

Efter två veckor på sjukhus har nu Peter äntligen fått komma hem igen och tränar nu för fullt både hemma och hos en sjukgymnast. Tyvärr är det åtta lååånga veckor utan belastning på vänster foten som gäller! 🙁

 


Onsdagen den 16 aug. skulle gipset bort, trodde Peter! Tyvärr blev det inte så! Läkaren tyckte att man nu kunde börja tyck belasta foten med gipset på, i fyra veckor till!? Detta gjorde inte Peter glad! Men desto gladare blev han direkt efter läkarbesöket när han träffade sin sjukgymnast, som hade lite andra planer! 😉 Tur att du finns, ett stort tack till dig Daniel!

Peter hade hoppats på en full säsong redan 2016 men då rasade växellådan och Milla föddes i slutet på juli. Två händelser som var olika roliga och satte stopp för en full säsong. Då tänkte Peter att 2017 blir det i alla fall en full säsong, men det blev det inte heller! 🙁

Innan Peter fick informationen av läkarvetenskapen om läget tänkte han att han skulle åtminstone vara tillbaka till racet på Falkenberg den 20 aug. Lite senare tänkte han att finalracet på hemmabanan den 9 sep. ska jag i alla fall köra… tyvärr ser det också ganska mörkt ut! Tänk att en hel säsong/sommar bara kan försvinna så där… Men vi hade väl tur ändå, det kunde ju ha gått mycket värre!

Må så gott där ute!

Mer info. kommer framöver.

Mvh. Teamet

 

Categories: Highlight

Leave a Reply

Featured Video