Team Halvorsen-Racing

Roadracing all the way!

Halvorsen-Racing On maj - 16 - 2017

Hej alla!

Här kommer en kort version om helgens händelser i Anderstorp, en mer detaljerad kommer senare i veckan.

Vi fick en turbulent start på denna säsong med tekniska problem på fredagen vilket resulterade i att vi fick lyfta ur motorn ur hojen och meka hela natten.

Hoj utan motor… igen! 🙁

Vi blev inte heller klara innan kval och fick därmed starta längst bak i startledet i lördagens race. Men precis innan starten skulle gå såg jag att motorn nu läckte kylvatten och fick rulla in i depån igen. Därmed var vi rökta i lördagens race och nollade första racet för i år! Till söndagen var vi taggade som f-n och trodde starkt på både hoj och pilot! Kvalade in på en fjärde plats och fick till en bra start och låg på en andra plats med god marginal i ett helt varv tills någon kraschade i ingången till karusellen… och racet rödflaggades! 🙁 Omstarten blev en flopp och jag ramlade ned till en sjätte plats men lyckades ta mig upp till en tredje plats med två varv kvar att köra. Därefter händer det som inte får hända! Jag har fått för högt lufttryck pga. den nu högsta temperaturen under hela helgen och tappar fästet på bakhjulet ut ur kurva 1. Jag hinner tänka att detta kommer göra ont, när jag hänger över toppkåpan och tittar rakt in i framhjulet! Men inte, hojen har otroligt nog fått fäste igen och jag kastar mig genast tillbaka i sadeln och ger full gas samtidigt som jag blir passerad av en hoj och inser att jag med detta äventyr tappade den sista möjlighet till pallplacering denna helg. Men skam den som ger sig och jag är ikapp denna förare redan till näst sista kurvan innan mål men lyckas inte ta mig förbi. Bestämmer mig för att satsa allt i sista kurvan och försöka att ta mig om på innern. Tänkte på vad Rossi brukar säga ”Hell i have to try…”. Lyckades faktiskt med detta men fick med mig för lite fart ut på rakan och tappade tredjeplatsen med en halv meter. 🙁

Med oss hem efter denna helg var en massa trötthet, besvikelse, 13 cup poäng och en ny PB.

Med vänlig hälsning. Peter med Team Halvorsen-Racing

Categories: Highlight

Leave a Reply

Featured Video